— Erhverv, Velfærd

EL-sejr at ny hjælpepakke ikke kan gå til skattely eller aktieudbetaling

Samtlige partier i Folketinget er i dag blevet enige om endnu en hjælpepakke. Enhedslisten er rigtig glad for, at der nu er begrænsninger på, så støtten ikke kan gå til virksomheder i skattely eller til store virksomheder, der udbetaler udbytte til aktionærerne. Desværre stod Enhedslisten alene med ønsket om et corona-tillæg til de arbejdsløse i dagens forhandlinger.

Pernille Skipper, Enhedslistens politiske ordfører, udtaler:

  • Det har været en torn i øjet på alle, der knokler og betaler deres skat hver måned, at støtte fra fællesskabet uden videre kunne gå til både virksomheder i skattely og virksomheder, som med den anden hånd udbetaler milliarder til aktionærerne. Det er en klar Enhedsliste-sejr, at der nu er sat en stopper for, at fællesskabets penge bliver misbrugt på den måde, men det holdt hårdt at få de andre partier med.
  • Der er til gengæld ikke en øre til de over 80.000 mennesker, der allerede har mistet jobbet under corona. Mange af dem går så langt ned i indtægt nu, at bilen og huset er på spil. De burde efter samme princip som virksomhederne blive hjulpet igennem i en afgrænset periode uden risiko for at ramme bunden helt. Derfor har vi kæmpet for et corona-tillæg til dagpengene, men det kunne vi ikke komme igennem med, og det tror jeg, vil vise sig at være en fejl, når den økonomiske krise og arbejdsløsheden desværre tager rigtig fat.
  • Jeg har hørt fra rigtig mange, der både får deres indtægt fra småjobs og egen lille virksomhed. De har ikke kunnet få hjælp fra de andre pakker, men de bliver heldigvis hjulpet nu. Der er også afsat penge til dem i risikogruppen fx kronikere, der ikke kan få sygedagpenge, hvis de bliver hjemme i tråd med myndighedernes anbefaling og derfor mister jobbet. Det har været rigtig vigtigt for os.
Alle nyheder