— Boligpolitik

El: Højere ambitioner nødvendigt for de almene boliger

Det er godt, at regeringen nu også vil afvikle renoveringskøen på 18,4 mia i Landsbyggefonden, men 30 mia. fordelt over 7 år er for lidt. Køen i Landsbyggefonden er opstået, fordi 3 mia. til renoveringen i den nuværende boligaftale har været for lidt. For at sikre, at der bliver renoveret tilstrækkeligt og sikre fremtidssikrede almene boliger med lavt energiforbrug, skal der afsætte mere end de 2 mia. årligt, som regeringen foreslår. I boligaftalen for 2015-2020 blev der afsat 3 mia. om året til renoveringer. De årlige renoveringer bør ligge på ca. 5 mia. og Enhedslisten ser frem til at forhandle beløbet til renoveringer højere op.

Enhedslisten boligordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

  • Enhedslisten ser frem til boligforhandlingerne, og vi vil kæmpe for en grøn og ambitiøs lang boligaftale, vi bliver nødt til at tillade, at der kan bruges flere penge fra Landsbyggefonden.
  • Første opgave bliver hurtigst muligt at afvikle køen i Landsbyggefonden på 453 konkrete behandlede projekter, som kun mangler en godkendelse, og som kan sikre beskæftigelse til 18.000 personer i byggeriet.
  • Et anden central emne til boligforhandlingerne bliver at sikre den boligsociale indsats også i de boligområder, som ikke er såkaldte ”hårde ghettoer”
  • Klimadagsorden medfører, at vi skal sikre bedre renoveringer. Solceller på tagene i boligforeninger skal blive det normale ved alle tagrenoveringer, vi vil ændre de regler som forhindrer gode energiløsninger.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo