— Uddannelse og forskning

EL: Hjælpepakke afværger økonomisk katastrofe for AMU skolerne

Coronakrisen har ramt arbejdsmarkedsuddannelserne hårdt og bragt flere af landets AMU skoler økonomisk i knæ. Det har ikke bare skabt et stort akut problem for de mange, der har brug for efteruddannelse, men også skabt en risiko for, at hele efteruddannelsessystemet for faglærte og ufaglærte ville blive sat voldsomt tilbage. Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, glæder sig derfor over, at det er lykkedes af få en aftale om en hjælpepakke til AMU igennem, og peger samtidig på, at den stigende arbejdsløshed skaber behov for yderligere initiativer på efteruddannelsesområdet.

Jakob Sølvhøj udtaler:

  • Det glæder mig, at det er lykkedes at få en aftale på plads om en hjælpepakke til arbejdsmarkedsuddannelserne. Det var nærmest i 11. time, og Enhedslisten har presset på for en aftale, så vi kunne undgå en økonomisk katastrofe for AMU-skolerne, der kunne have sat efteruddannelsessystemet for faglærte og ufaglærte voldsomt tilbage.
  • I en krisetid med hastigt voksende arbejdsløshed bliver det yderligere vigtigt at have velfungerende arbejdsmarkedsuddannelser, så faglærte kan efteruddanne sig og ufaglærte tilegne sig nye kompetencer, der blandt andet forbedrer mulighederne for at skifte branche, når vi er på den anden side af krisen.
  • Hjælpepakken løser et akut problem for AMU skolerne. Det skal følges op af initiativer, der forbedrer mulighederne for efteruddannelse. Det skal være lettere adgang til efteruddannelse for arbejdsløse, så de ikke skal igennem en karantæneperiode, før de kan starte uddannelse, og en forhøjelse af den økonomiske godtgørelse skal tilskynde flere til at gå i gang.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo