— Demokrati, Forsvar og internationalt, Retspolitik

Enhedslisten indkalder samråd om masseovervågning og Forsvarets Efterretningstjeneste

DR kan nu afsløre, at skandalen om Forsvarets Efterretningstjeneste sandsynligvis handler om et samarbejde mellem Forsvarets Efterretningstjeneste og det amerikanske NSA om elektronisk tapning af data.

Det er ekstremt alvorligt, hvis det er tilfældet, siger Enhedslistens forsvarsordfører Eva Flyvholm, der straks har indkaldt Trine Bramsen i samråd om sagen.

Eva Flyvholm, Enhedslistens forsvarsordfører, siger:

– Der er tale om masseovervågning af rigtig mange danskere, hvis Forsvarets Efterretningstjeneste har tappet data, som DR nu beskriver det. Og oplysningerne om vores SMS’er og mails er røget direkte videre til amerikanerne. Det er fuldstændig uacceptabelt. Så enkelt kan det siges.

– Det her er ekstremt alvorligt, hvis det er tilfældet. Derfor har jeg straks kaldt Forsvarsministeren i samråd. Det her hverken kan eller bør ties ihjel. Vi har simpelthen krav på en ordentlig forklaring. Sådan er det i et demokrati og i et retssamfund.

Alle nyheder