— Grøn omstilling, Klima og energi, Trafik

EL: Bilaftale mangler ambitioner

Enhedslisten har med regeringen, SF og Radikale indgået en aftale om vejtransport, som blandt andet skal sikre flere elbiler og forhindre en stigning i antallet af fossilbiler i fremtiden. Selvom det lykkedes at få mere end fordoblet CO2-reduktionerne i forhold til regeringens udspil, er Mai Villadsen fortsat kritisk over for ambitionsniveauet og advarer mod at tænke, at der er fundet nok CO2-reduktioner på transportområdet med aftalen.

Enhedslistens klimaordfører, Mai Villadsen, siger:

  • Selvom vi har fået hævet den forventede CO2-reduktion væsentligt i forhold til regeringens udspil, er vi langt fra i mål. Vejtransporten står for en rigtig stor del af de danske klimagas-udledninger, men vi finder stadig kun 2,1 mio. tons CO2-reduktioner med den her aftale. Det er for lidt, hvis vi skal nå klimamålene, og for os at se bliver det nødvendigt at vende tilbage til området. Selv små gode skridt, er ikke nok til at løse den klimakrise, vi står i.
  • Med aftalen kommer der væsentlig flere elbiler, end der forventeligt ellers ville være kommet, og de bliver også billigere at eje. Det hjælper de mange mennesker, der er dybt afhængige af en bil i hverdagen, og som også gerne vil bidrage til klimamålene. Men for Enhedslisten er det vigtigt, at vi i den kommende aftale om infrastruktur får taget store skridt for den kollektive trafik, så flere også i realiteten kan erstatte bilen med tog og busser.
  • Jeg synes, det er uforståeligt, at regeringen ikke var med på et højere ambitionsniveau for klimaet. Men jeg er dog lettet over, at det lykkedes os at forhindre Venstres drømme om at bruge velfærdspenge fra for eksempel sygehuse og børnehaver på at frede de allerstørste fossilbiler og megalastbiler for afgifter.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo