— Demokrati, Retspolitik

EL: Inger Støjberg bør stilles for en rigsret

Folketinget har i dag modtaget vurderingen af delberetningen fra Instrukskommissionen med en klar tilkendegivelse af, at der er grundlag for at rejse tiltale mod Inger Støjberg efter ministeransvarlighedsloven ved en Rigsretssag. Der må slet og ret rejses en rigsretssag, hvis Folketinget skal bevare troværdighed overfor befolkningen, siger Enhedslistens retsordfører Rosa Lund.

Rosa Lund, Enhedslisten retsordfører siger:

  • Nu står vi både med en meget klar delberetning fra kommissionen og to uafhængige advokaters vurdering, der slår fast, at der er grundlag for tiltale. Når der så tydeligt er grundlag for en tiltale, skal den selvfølgelig rejses af den simple grund, at der ikke gælder særlige regler for politikere. Skal Folketinget have bare et milligram af troværdighed overfor befolkning, så må uafhængige dommere nu beslutte, om hun er skyldig eller uskyldig. Det er nødvendigt, hvis befolkningen skal kunne have tillid til folkestyret.
  • Konklusionen fra advokaterne er såmænd meget tydelig og klar. Der er grundlag for en tiltale. Og så er det jo også klart, hvad der skal ske i et retssamfund: nu må en uafhængig domstol tage stilling. Det er ikke en politisk vurdering om hun er skyldig eller ej.
  • Alle partier med respekt for sig selv og grundlæggende retsstatsprincipper bliver nødt til nu at støtte op om en rigsretssag. Ikke nødvendigvis fordi de er uenige med Inger Støjberg, men fordi en uafhængig domstol skal have det sidste ord, når der er grundlag for tiltale – også når man er magtfuld politiker.
Alle nyheder