— Demokrati, Retspolitik

EL: Rigsret er en sejr for retsstaten

Der er nu flertal i folketinget for at rejse en rigsretssag imod tidl. udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Det står klar efter at Socialdemokratiet og Venstre i dag har tilkendegivet, at de vil stemme for en rigsret i folketingssalen. Det er en stor sejr for retssamfundet, at et bredt flertal i Folketinget støtter op om, at loven også gælder for ministre, lyder det fra Enhedslistens retsordfører Rosa Lund.

Rosa Lund udtaler:

  • Den her sag har været lang tid undervejs, og Enhedslisten har fulgt sagen siden 2016, hvor vi havde Inger Støjberg i flere samråd om sagen og der er formuleret over 200 spørgsmål. Senere har Ombudsmanden kritiseret Inger Støjberg, Instrukskommissionen har vurderet, at Inger Støjberg har brudt loven, og de uvildige advokater, som Enhedslisten anbefalede Folketinget at hyre til at gennemgå kommissionsrapporten mener også, der er grundlag for en rigsret. Nu skal domstolene tage stilling til, om hun kan dømmes ved rigsretten.
  • Jeg er meget tilfreds med, at et bredt flertal i Folketinget nu kan se, at loven også gælder for ministre. Sagen handler ikke om man er rød eller blå, men om hvilke partier der bakker op om retsstaten. Landets love gælder for alle, og ministre har en særlig forpligtelse til at overholde den. Og jeg synes det er godt, at de partier der dengang holdt hånden under Inger Støjberg nu kan se, at det ikke er var i orden, at hun brød loven.
  • Instrukskommissionen har vurderet, at Inger Støjberg har overtrådt ministeransvarlighedsloven, fordi hun instruerede sit ministerium i at træffe afgørelser i strid med reglerne, og hun har gentagende gange giver oplysninger til Folketinget, selvom hun vidste, at den information, hun videregav, var forkert. Det går selvfølgelig ikke i et retssamfund.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo