— Erhverv

EL uden for aftale om udmøntning af erstatning til minkavlerne

Enhedslisten er ikke med i den endelige aftale om, hvordan erstatning gives til minkavlerne. Det ærgrer Enhedslistens erhvervsordfører, Victoria Velasquez.

Victoria Velasquez, Enhedslistens erhvervsordfører, siger:

  • Enhedslisten kan desværre ikke være med i den endelige aftale om, hvordan erstatning til minkavlerne skal udmøntes, og det er jeg faktisk rigtig ærgerlig over, for selvfølgelig skal de have en rimelig erstatning for de mink, der er slået ned og den tabte fremtidige indtjening. Men for os er det også vigtigt, at aftalen er fair overfor skatteborgerne og den nye model, der er flertal for nu, giver simpelthen for voldsom en erstatning, til at vi kan stå inde for det.
  • I december vedtog vi, at minkavlerne skal have fuldstændig erstatning, og vi har igennem flere uger forhandlet, hvordan det skal udmøntes. I Enhedslisten er vi af den holdning, at minkavlerne skal have fuld erstatning efter de gyldige erstatningsretlige principper for handel og vandel efter nedlukning af erhvervet. Med den aftale der er indgået, får minkavlerne samlet set langt mere end det. Da vi forlod forhandlingerne stod de til at få mere end 1/3 eller knap 3 mia. kr. mere, end de ville have fået, hvis ekspropriationen blev afgjort ved domstolene. Jeg er klar over, at de står i en svær situation, og at processen har været forfærdelig, men der må være en vis rimelighed over det i sidste ende.
  • Selv med vores forslag, så ville mink-erstatningen overstige med længder den hjælp, som andre, der er ramt af corona-krisen, har fået fra fællesskabet. Der hersker ingen tvivl om, at minkavlerne fik revet tæppet væk under sig, da smitten bredte sig voldsomt og muterede blandt mink, og derfor skal de selvfølgelig hjælpes. Men vi skal også kunne se alle de mennesker i øjnene, der har mistet deres arbejde, eller dem som kæmper med at holde liv i deres lille restaurant eller frisørbutik. Det kan vi ikke, hvis minkavlerne bliver favoriseret så voldsomt, som det er tilfældet her.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo