— Grøn omstilling, Klima og energi

Klassekampen er grøn – Kom til konference om venstrefløjens svar på økokrisen

Enhedslisten Christiansborg inviterer til konference på Christiansborg om venstrefløjens svar på økokrisen.

Konferencen finder sted i Fællessalen den 26. april kl. 15-18. Tilmelding skal ske efter først-til-mølle princippet til [email protected]

Den nødvendige grønne omstilling fylder for os alle. Nogle frygter naturdestruktion, manglen på rent drikkevand og konsekvenserne af de voldsomme klimaforandringer og temperaturstigninger. For andre manifesterer frygten sig som en usikkerhed for fremtiden, privatøkonomien og risikoen for at ende i arbejdsløshed som følge af den grønne omstilling. For mange fylder også en vrede og foragt over for dem, der har magten over økonomien og som tjener milliarder på at brænde planeten af og svine grundvandet og naturen til.

Der er ingen tvivl om, at den fossile økonomi, vi alle er underkastet, er hovedårsagen til klimakrisen. Derfor er klimakampen også kampen for en anden økonomi, der fordeler ressourcerne retfærdigt og ikke tvinger mange til at leve over klodens bæreevne. Klimakrisen og kampen for en demokratisk økonomi hænger sammen.

Samtidig karikeres klimapolitikken som en slags elitepolitik, blot for dem der har overskud. Sådan skal det ikke være. Det er vores opgave at gøre klimakampen vedrørende, nærværende og ikke mindst livsforbedrende for os alle. Hvis der findes en sand nødvendig politik, må det være den økologiske socialisme.

Vi har behov for at skærpe den grønne klassekamp – og vi skal sikre, at alle de grønne og progressive tanker og initiativer som pibler frem får et ideologisk anker og et realpolitisk talerør.

Vi på venstrefløjen mangler stadig at få udfoldet et færdigt sprog og en politisk strategi, som samtænker kampen mod økonomisk ufrihed med de nødvendige skridt imod klimaforandringerne.

Vi kender alle diskussionen mellem ”det grønne” og ”det røde”. Vi ved, at modsætningen er falsk, men politisk og strategisk giver den fortsat problemer for både partier, bevægelser og andre politiske kræfter, der kæmper for den grønne sag. Vi har derfor behov for at sikre stærke alliancer. Vi skal for alvor og meget konkret have ophævet den falske modsætning mellem social retfærdighed og klimahandling.

Derfor inviterer Enhedslisten på Christiansborg til konference for at tage de første skridt mod en fælles analyse af klimakrisens arnested – for at bygge alliancer og tale om, hvordan vi på venstrefløjen mobiliserer og skaber grøn omstilling på tværs af menneskers geografi og livssituationer.

 

Program:

15:00-15:10: Velkommen og introduktion: Mai Villadsen, politisk ordfører for Enhedslisten: Læring fra de sidste fire års venstreorienteret klimakamp

15:10-15:30: Åbningstale: Kjeld Hansen, forfatter og miljøjournalist – Svinerigets kollaps åbner vejene til det grønnere samfund

 

Panel 1:

15:30-15:40: Jonas Algers, Ph.d. med speciale i industripolitik: Industripolitik for en arbejderorienteret grøn omstilling

15:40-15:50: Helga Matthiasen, faglig aktiv og skribent: Hvordan skaber vi gode, grønne jobs?

15:50-16:00: Eskil Halberg, skribent og radiovært: Sådan bliver venstrefløjen landbrugets fløj

16:00-16:10: Leila Stockmarr: folketingskandidat, Kampen mod griske forurenere – antikapitalistisk miljøpolitik

16.10-16:30 Spørgsmål og svar

 

16:30-16:40 Pause

 

Panel 2:

16:40-16:50:  Pelle Dragsted, medlem af Folketinget: Energi-kapitalisme eller energi-socialisme – hvem skal eje og bestemme over fremtidens energi-infrastruktur?

16:50-17:00: Christoph Ellersgaard, lektor og eliteforsker: De sorte magtnetværk i den danske kapitalismes inderkreds

17:10-17:20: Mathias Dressler-Bredsdorff, lektor og skribent ved Information: At skabe en modstander: Klimakampen som strategi og sprog?

17:20-17:30: Josefine Kingo, den grønne ungdomsbevægelse: Hvordan skaber klimabevægelsen alliancer med fagbevægelsen’.

17:30-18: Spørgsmål, debat og opfølgning

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer