Familiesystemet

Familiesystemet

Familiesystemet skal først og fremmest være til for at sikre børn og deres rettigheder. Derfor skal vi investere i forebyggelsesindsatser i udsatte familier samt bedre og hurtigere sagsbehandlinger, når familier ender i konflikt. Samtidig skal tidligere anbragte sikres ret til efterværn, så de får en tryg overgang til voksenlivet.

Forebyggelsesindsatser på anbringelsesområdet

Det må aldrig være et mål i sig selv at øge antallet af anbringelser eller tvangsbortadoptioner. Tværtimod skal vi investere i at forebygge, at det bliver nødvendigt ved blandt andet at have socialrådgivere på alle skoler og dagtilbud og et loft på antal sager for socialrådgivere. Hvis en anbringelse bliver nødvendig, skal den ledsages af en indsats for hele familien.

Ret til efterværn

Unge, der har været anbragt i plejefamilie eller på institution, står tit helt alene, når, de fylder 18 år. De har ingen at spise aftensmad med sidst på måneden eller nogen at diskutere uddannelsesvalg med. Derfor skal de have ret til den støtte og omsorg af fællesskabet i form af efterværn, der kan hjælpe dem ind i voksenlivet.

Et bedre familieretssystem

Konflikter mellem forældre skal afgøres så hurtigt og smertefrit som muligt med fokus på barnets bedste. Det gøres i dag i Familieretshuset. Men sagsbehandlingstiderne er for lange. Det skyldes manglende finansiering fra den tidligere regering med Venstre, Konservative og Liberal Alliance ved Familieretshuset oprettelse i 2018. Siden har vi tilført næste 1 milliard kroner, men der er stadig meget at gøre for de børn, der fanges i systemet.

Alle politikområder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer