ENHEDSLISTEN VIL STOPPE DOBBELTLØN

Til forskel fra almindelige danskere får mange borgmestre og regionsformænd dobbeltløn for deres arbejde.

Først får de en grundløn på op til 1,2 mio. kr.  Oveni modtager mange borgmestre og regionsformænd store honorarer for at sidde i bestyrelser, som kommunen eller regionen har udpeget dem til.

Egentlig er det er en naturlig del af borgmesterjobbet at deltage i møder i fx det lokale kraft-varme-værk, men borgmesteren får typisk ekstraløn for det.

Kæmpe lønstigninger til borgmestre og regionsformænd

I forvejen tjener borgmestre og regionsformænd godt, for de modtog i år en lønstigning på 31,4 pct. Lønstigningen var et forslag fra den såkaldte Vederlagskommission.

Kommissionens pointe var imidlertid, at man samtidig skulle afskaffe de ekstra honorarer for borgmestres og regionsformænds bestyrelsesposter. På den måde ville deres lønninger blive mere ensartede og gennemsigtige.

Et flertal af politikere på Christiansborg valgte at gennemføre det første, men ikke det andet forslag fra Vederlagskommissionen. På den måde har borgmestre og regionsformænd fået kæmpe lønstigninger – og samtidig beholdt muligheden for dobbeltløn.

Læg pres på din borgmester-kandidat

I disse år skæres der i velfærd, fattigdommen vokser, og de fleste almindelige lønmodtagere oplever ingen særlig lønfremgang. Samtidig kan borgmestre og regionsformænd så hæve løn to gange for at passe deres arbejde. Økonomisk set er det en helt forkert prioritering.

Enhedslisten har stillet forslag i Folketinget om at afskaffe dobbeltlønnen, sådan som Vederlagskommissionen faktisk anbefalede. Men allerede nu har Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen frasagt sig sin dobbeltløn efter pres fra bl.a. Enhedslisten.

Derfor opfordrer vi alle til at spørge deres lokale borgmester-kandidater, om de vil følge eksemplet fra Aalborg – eller om de fortsat vil insistere på at få dobbeltløn.

Alle kampagner
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo