For Enhedslisten er det 8. marts hele året

I dag er det 8. marts. Kvindernes Internationale kampdag. Og det er en vigtig dag for os i Enhedslisten. Både fordi vi kigger tilbage og fejrer de sejre, som vores mødre, bedstemødre og oldeforældre før os fik for ligestillingen. Men også fordi det er en dag, der markerer, at vi har langt endnu.

I Danmark i dag har vi stadig ikke ligeløn mellem mænd og kvinder, og de danske mænd tager stadig kun i gennemsnit omkring 7 procent af barselsorloven, selvom en mere ligelig fordeling ville gavne både mænds tilknytning til deres børn og kvinders position på arbejdsmarkedet.

På magtpositionerne i vores samfund – i politik, i toppen af erhvervslivet, i medierne og i forskningsverdenen – er kvinder stadig underrepræsenterede i forhold til mænd. Og det er selvom ingen selvfølgelig længere vil påstå, at kvinder er dummere eller dårligere ledere end mænd.

Selvom vi i Danmark bryster os af, at være et ligestillet land, oplever tusindvis af kvinder hvert år vold i hjemmet, seksuelle overgreb, hævnporno eller at blive udsat for ufrivillige befamlinger, når de går på en helt almindelig bar.

8. marts  handler om kroner og øre

For os i Enhedslisten hænger ligestilling og frihed også uløseligt sammen med økonomisk uafhængighed. Kvinders indtog på arbejdsmarkedet og velfærdsstatens opståen betød, at kvinder fik langt større mulighed for at leve uafhængigt og frit fra en mand.

Men selv den dag i dag rammer nedskæringer på velfærden og stigende ulighed kvinder langt hårdere. Eksempelvis når kontanthjælpsloftet rammer enlige forsørgere hårdest og sender tusindvis af arbejdsløse kvinder ud i fattigdom. Eller når nedskæringer på ældreplejen eller dårligere normeringer i daginstitutionerne betyder, at det langt oftere er mor – ikke far – der går ned i tid, tager fridage og tager ansvaret i hjemmet.

Derfor er det ikke nok, at vi fejrer de sejre, der er vundet, eller at vi kæmper for ligestilling en gang om året, når det er 8. marts. For os i Enhedslisten er det 8. marts hver dag, hele året.

Alle kampagner

Støt Enhedslisten i kampen for et samfund med lige muligheder og rettigheder for alle

Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo