Pas godt på hinanden

Pandemiens anden bølge betyder, at Danmark igen er lukket ned. Samtidig gør nyheder om en britisk mutation og et presset sundhedsvæsen mange mennesker rigtig bange. Det vil jeg gerne sige lidt om.

Det er en alvorlig tid, og vi skal stå sammen. Det gør vi paradoksalt nok bedst ved at holde os lidt på afstand af hinanden.

Men vi må ikke gå i panik. Dele af Danmark er lukket ned. Men ikke hele Danmark. Sundhedsvæsnet fungerer fortsat, og vi kan købe de dagligvarer, vi har brug for. Vi kan stadig have en hverdag, selvom den indebærer nogle afsavn og mere omtanke.

Hjælp din nabo og vores offentligt ansatte 
Hvis du har overskud tilbage, så er der mange, der har det svært og kan have brug for dig. Hvis dine naboer er kronisk syge eller højt oppe i årene, så er de i risikogruppen. Hjælp dem med at købe ind, så de ikke skal gå ud. Send et brev til din bedstemor, som lige nu er nødt til at undvære besøg. Og allervigtigst: bliv hjemme, hvis du er syg – også selvom du godt kunne slæbe dig af sted.

Der er også brug for, at du støtter de stærke og dygtige offentligt ansatte i ældreplejen og sundhedsvæsenet. De er velfærdens helte, men de er mere pressede end nogensinde. Send dem tanker, men hjælp dem allerhelst ved at overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger, så du ikke spreder smitten hurtigere.

Hastelovgivning og vores frihedsrettigheder
I Folketinget har vi vedtaget en række hastelovforslag under pandemien. En del af dem er meget vidtgående i forhold til de frihedsrettigheder, som Enhedslisten altid er bannerfører for. At myndighederne eksempelvis kan forbyde forsamlinger over bestemte størrelser er meget indgribende.

Disse hastelove må aldrig blive en permanent del af dansk lovgivning. Det står Enhedslisten på mål for. Samtidig har vi allerede fået tiltag igennem, som forbedrer retssikkerheden i den nye lovgivning. Læs mere om dem her.

Vi arbejder for mere økonomisk tryghed
Mange står i en svær økonomisk situation på grund af pandemien. I eksempelvis restaurationsbranchen mange blevet fyret, og timelønnede vikarer, små enkeltpersonsvirksomheder, freelancere og andre i løse ansættelser kan få slået bunden ud af deres privatøkonomi.

I Enhedslisten arbejder vi hårdt for at sikre kompensation og støtte til dem, der er allermest i fare for at miste indtægt. Vi arbejder også på at udvide dagpengeperioden, så der er tryghed til alle, der mister jobbet. Samtidig arbejder vi for at sikre, at der bliver taget hånd om socialt udsatte, hjemløse og mennesker med handicap. Læs mere om det her.

Vi vil fra Enhedslisten side gøre alt, hvad vi kan, for at alle kommer så godt som muligt igennem pandemien.

Pas godt på hinanden derude.

Mange hilsner
Pernille Skipper, politisk ordfører

Alle kampagner
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo