Velfærdens helte

Hver eneste dag går pædagoger, sygeplejersker, sosu-hjælpere, lærere, specialarbejdere, politibetjente og et væld af andre faggrupper på arbejde og tilsammen skaber deres indsats vores velfærd. De leger med og uddanner vores børn og børnebørn. De hjælper vores forældre og bedsteforældre i alderdommen. De plejer og passer de syge – og de fortjener anerkendelse, tillid, ordentlige vilkår og en fair løn.

Her på siden kan du læse om Enhedslistens politiske forslag til at forbedre arbejdsforholdene for velfærdens helte, og du kan finde kampagnemateriale til brug på sociale medier.

Flere kollegaer til velfærdens helte

27.000 ekstra ansatte skal genoprette velfærden

Der er forsvundet arbejdspladser og varme hænder inden for alle kernevelfærdsområder, mens opgaverne er blevet flere. Enhedslisten vil afsætte 10 mia. kr. til ansættelse af 27.000 ekstra hænder i daginstitutioner, i folkeskolen og inden for sundhed, psykiatri, ældrepleje og handicapområdet.

Læs hele udspillet

Vi har desuden lavet et velfærdskort over hele Danmark, som viser, hvad Enhedslistens forslag vil kunne betyde for velfærden i dit lokalområde.

Fair løn til velfærdens helte

5 mia. til OK-forhandlinger i 2018 skal bekæmpe uligeløn

SOSU’erne, pædagogerne og andre kvindedominerede fag i det offentlige skal have en mærkbar lønstigning ved næste overenskomstforhandling. 21.000 kr. mere i lønningsposen om året er konsekvensen af Enhedslistens forslag til en ligelønspulje på 5 mia. kr.

Enhedslisten vil med et nyt udspil bekæmpe uligeløn mellem mænd og kvinder ved at afsætte 5 mia. kr. i en særlig ligelønspulje til de offentlige overenskomstforhandlinger i 2018. Midlerne skal øremærkes at bekæmpe uligeløn.

Læs hele udspillet

Lavtlønnede i velfærden skal have, hvad de er værd

Det er dybt urimeligt, at de ansatte, der står i forreste linje med at skabe velfærd på plejehjem, i daginstitutioner og på sygehusene, har det tungeste og mest nedslidende arbejde. Det er dem, som mærker sparekrav og effektiviseringer mest, samtidig er de dem, der får mindst i løn. Enhedslisten ønsker at vende udviklingen og foreslår et lønstop for offentlige chefer, indtil de lavest lønnede er kommet mere på niveau.

Læs hele udspillet 

Mere tillid til velfærdens helte

Væk med bureaukrati og dårlig styring

At gøre op med New Public Management og idiotisk bureaukrati er det nye sort i dansk politik. Men der er alt for meget snak om reformer med fine titler og alt for lidt handling. Enhedslisten vil blandt andet gøre op med produktivitetskravet allerede fra 2018, styringen med måltal i politiet og obligatoriske tests i folkeskolen.

Læs hele udspillet

Alle kampagner
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo