— Kultur og medier

Søren Søndergaard om medieforlig: Nej tak til rundbarbering af public service og privatisering af TV2

Enhedslisten, Alternativet og De Radikale siger i en fælles udmelding nej tak til kulturministerens ultimatum i medieforhandlingerne.

Enhedslistens medieordfører, Søren Søndergaard, siger:

  • Efter måneders tomgang i medieforhandlingerne har kulturministeren pludselig krævet ultimativ opbakning til en besparelse på mindst 800 millioner på medieområdet over de kommende fem år og et udsalg af en stor del af TV2. Dette ultimatum kan Enhedslisten ikke underlægge sig. Man kan selvfølgelig ikke nedskære public service-medierne med et trecifret millionbeløb og så forvente, at det ikke går voldsomt ud over danskproducerede og dansksprogede udsendelser. Det kommer hele familien Danmark til at mærke.
  • Danske medier er under voldsomt pres fra multinationale mediegiganter, trollefabrikker og fake news-leverandører. I den situation er der ikke brug for mindre public service, men for mere. Derfor har vi ventet på, at kulturministeren kom med et seriøst bud på, hvordan danskproduceret og dansksproget kvalitetsindhold kunne sikres, men det eneste vi har fået er et ultimatum on besparelser og privatiseringer.
  • Hvis kulturministeren opgiver sit ultimatum er vi på sekundet klar til at genoptage forhandlinger med det formål at sikre et bredt medieforlig. Men det fremsatte ultimatum kan vi ikke acceptere. Hvis ministeren holder fast i dette, håber vi, at en samlet opposition vil afvise forliget og i stedet indgå en ny medieaftale efter det kommende valg.
Alle nyheder