— EU, Klima og energi

EL om CO2-reduktioner fra biler: EU-mål og skåltaler er ikke nok

I dag har regeringen meldt ud, at man i EU vil arbejde for at nye biler skal udlede 40% mindre CO2 i 2030. I forbindelse med dette udtaler Søren Egge Rasmussen, klimaordfører for Enhedslisten:

  • Det er glædeligt at regeringen for en gangs skyld vil gøre det rigtige i EU. Det er vigtigt at kurven for stigende CO2-udledning fra transporten bliver vendt. Desværre har Lars Løkke Rasmussen og co. gjort alt, hvad man kunne for at spænde ben for elbilerne i Danmark de sidste tre år. EU-mål og skåltaler er ikke nok. Der skal politisk vilje og handling – også på den hjemlige bane.
  • 40% reduktion fra nye biler i 2030 er ikke nok. Til den tid bør der ikke sælges en eneste ny benzin- eller dieselbil. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at på EU-plan bør regeringen være med til at øge ambitionerne sammen med andre lande.

https://politiken.dk/indland/politik/art6598755/Nu-skal-EUs-biler-svine-mindre

Alle nyheder