— Trafik

Enhedslisten med i forlig om cykelstier

Forligskredsen om bedre og billigere offentlig trafik har indgået en aftale, der skal give 106 mio. kr. til cykelstier i hele landet. Pengene stammer fra aftalen om, der er indgået af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Radikale og SF.

Henning Hyllested, Transportordfører i Enhedslisten siger:

– Regeringen har er næsten besat af at fremme bilisme her i landet og ser det som løsningen på at få mennesker fra A til B – det er efter min mening helt forfejlet. Der er brug for et fokus på, hvordan vi giver hr. og fru Hansen et alternativ til bilen. Her spiller cyklen efter Enhedslistens opfattelse en stor rolle.

– Danmark er godt med, når det kommer til cykelstier, men det er primært i de større byer. Det har derfor været vigtigt for Enhedslisten, at vi tager den udfordring alvorligt, og derfor er Enhedslisten med til at prioritere 106 mio. kr. til cykelstier i hele landet – fra Jammerbugten til Tønder og fra Varde til Køge.

– Desto flere mennesker vi får til at tage cyklen i stedet for bilen, desto bedre er det for klimaet, og med en kommunal medfinansiering når det samlede beløb afsat til cykelstier helt op på 212 mio. kr., altså mere end det samlede beløb regeringen har afsat på finansloven til klimaindsatsen – det synes jeg ærligt talt må være noget flovt for regeringen.

Alle nyheder