— EU

Nikolaj Villumsen bliver medlem beskæftigelsesudvalget og miljø- og klimaudvalget i EU-Parlamentet

Enhedslistens nyvalgte medlem af EU-Parlamentet, Nikolaj Villumsen, er i dag blevet valgt til at være medlem af beskæftigelsesudvalget og miljø- og klimaudvalget. Det glæder den rød-grønne politiker, der dermed får mulighed for at sætte fokus på klimakampen og indsatsen mod social dumping.

Nikolaj Villumsen udtaler:

– Klimakampen er min absolutte første prioritet, og jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes mig at få plads i miljø- og klimaudvalget. Vi har ganske få år til at handle før klimaforandringerne kommer ud af kontrol, og der er akut brug for en mere ambitiøs klimapolitik i EU.

– Rigtig mange lønmodtagere oplever et pres på deres løn og arbejdsforhold, fordi de kan se, at deres udenlandske kollegaer groft underbetales og udnyttes rundt om på danske arbejdspladser og landeveje. Jeg vil bruge min plads i beskæftigelsesudvalget til at stå vagt om den danske model og kæmpe for en styrket indsats mod social dumping.

– For Enhedslisten er klimakampen og lønmodtagernes rettigheder helt central, og jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes os at få det, vi ønskede i forhandlingerne om udvalgsposter. Det giver et godt udgangspunkt til at kæmpe for en mere grøn og solidarisk politik i de næste fem år.

Alle nyheder