— Kultur og medier, Uddannelse og forskning, Velfærd

Finanslovsforhandlinger: Enhedslisten vil have garanti mod nedskæringer på SU og droppet besparelser på DR

Onsdag morgen fortsætter finanslovsforhandlingerne med fokus på uddannelse og kultur. Enhedslisten, der går ind til forhandlingsmøde i Finansministeriet kl. 7.45, vil blandt andet kræve en garanti mod nedskæringer på SU’en i hele regeringsperioden og et stop for de planlagte besparelser på Danmarks Radio.

Pernille Skipper siger:

– På uddannelsesområdet skal vi selvfølgelig både tale om at afskaffe uddannelsesloftet og finde penge til folkeskolen og lærernes forberedelsestid. Men Enhedslisten vil også have en garanti for, at der ikke kommer et angreb på SU’en i denne regeringsperiode.

– Fra flere sider kan vi høre forslag om at omlægge dele af SU’en til lån. Det vil betyde, at unge mennesker kommer ud af studiet med stor gæld. Derfor vil det have en enorm social slagside og gøre uddannelse mindre tilgængelig for børn af ikke-akademikere. Det skal vi have manet helt i jorden, og forhåbentligt er det slet ikke noget problem for regeringen at levere en klokkeklar garanti.

– Kulturen skal først og fremmest sikres mod flere nedskæringer, og vi skal have fjernet det udskældte omprioriteringsbidrag på kultur. Derudover vil vi have regeringen til allerede nu at droppe de besparelser på DR, som den tidligere regering og Dansk Folkeparti planlagde at gennemføre næste år. Hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at der bliver lukket børnekanaler og produceret meget mindre dansk fjernsyn, end der gør allerede i dag. Det ville være ødelæggende for dansk kultur. Det er vigtigt for Enhedslisten, at vi også har dansk børnefjernsyn, gratis danske nyheder og danskproduceret indhold.

Alle nyheder