— EU

EL: Uforståeligt at EU frikender et af verdens værste skattely

EU’s finansministre har i dag vedtaget at fjerne Cayman Islands fra EU’s sortliste over skattely. Det efterlader sortliste uden ét eneste af de mest væsentlige skattely. Det møder kritik fra Enhedslisten der igen vil rejse kravet overfor regeringen om en mere effektiv dansk national sortliste over skattely.

Enhedslisten EU-ordfører Søren Søndergaard udtaler:

  • Det er for mig helt uforståeligt, at EU nu fjerner Cayman Islands fra sin sortliste. Cayman Islands er et af verdens værste skattely og bør derfor selvfølgelig også sortlistes. Desværre er det bare endnu et eksempel på, at EU overhoved ikke tager kampen mod skattely alvorligt.
  • Vi har senest set hvordan millioner af skattekroner fra corona-hjælpepakkerne er gået til virksomheder i skattely. Ved at frikende Cayman Islands bliver det nu fremover endnu svære, at komme efter de virksomheder, som vil snyde fællesskabet. Det er helt uacceptabelt.
  • EU’s sortliste over skattely har vist sig at være et tæt på ubrugeligt værktøj i kampen mod skatteunddragelse. Vi kan ikke vente længere på handling. Regeringen bør lave en dansk national sortliste, der indeholder langt flere skattely. Det har lande som Frankrig og Belgien allerede gjort. Vi bør følges deres eksempel.

Baggrund
I februar 2020 blev Cayman Island optaget på EU’s sortliste over skattely. Nu er den caribiske ø igen fjernet fra listen. Cayman Island er ifølge NGO’en Tax Justice Network blandt de ti værste skattely i verden. Læs her
EU opdaterer sin sortliste over skattely to gange om året. Efter dagen opdatering er 12 lande opført på sortlisten. Anguilla og Barbados tilføjes til listen imens Cayman Islands og Oman fjernes fra listen. Den nye liste kan ses her

Enhedslisten har tidligere stillet forslag i Folketinget om indførslen af en national sortliste med langt flere skattely. Lande som Frankrig, Holland og Belgien har allerede i dag en national sortliste over skattely, som går længere end EU’s liste. Læs her

Danmark mister ifølge forskningsprojektet Missing Profits omkring 6,6 milliarder kr. hvert år i selskabsskatteindtægter på grund af skattely. Læs her

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo