— EU, Skat og finans

Komplet virkelighedsfjernt, at EU fjerner skattely fra sortliste

EU’s finansministre har i dag på et møde godkendt at fjerne Dominica, Anguilla og Seychellerne fra EU’s sortliste. Opdateringen af sortlisten sker kun få dage efter et kæmpe international skattelæk – Pandora Papers – som knytter de tre østater til skatteunddragelse blandt verdens rige eliter.

Enhedslistens EU-ordfører Søren Søndergaard kalder det ”komplet virkelighedsfjernt” og kritiserer, at Folketinget ikke er blevet inddraget i beslutningen om dansk støtte til den nye liste.

  • For få dage siden fik vi det hidtil største internationale skattelæk, der afslører, hvordan verdens rige eliter ved hjælp af skattely har unddraget sig at betale millioner af kroner i skat. Folk er rasende. Og hvad er svaret fra EU? At fjerne tre af de skattely, som er involveret i skandalen fra sin sortliste. Det er jo absurd og komplet virkelighedsfjernt i forhold til det problem, vi står overfor.
  • Den danske regering har støttet, at de tre skattely nu fjernes fra EU’s sortliste. Det er en beslutning, regeringen har taget egenhændigt uden at hente mandat fra Folketingets partier. I en så vigtig sag bør Folketinget selvfølgelig inddrages, hvis vores folkestyre skal tages alvorligt. Jeg vil derfor tage sagen op med finansministeren og Folketingets partier.
  • Den seneste opdatering af EU’s sortliste over skattely viser, at EU ikke har i sinde at gøre listen til et nyttigt redskab i kampen mod skatteunddragelse. Vi kan ikke vente på EU, imens millionerne fosser ud af statskassen. Enhedslisten har derfor stillet forslag i Folketinget om, at Danmark laver sin egne nationale sortliste, hvor ingen skattely undtages fra at komme på listen.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer