— Enhedslisten, Skat og finans

Enhedslisten er ude af finansloven: “Regeringen svigter velfærden og de nedslidte”

Enhedslisten har i dag forladt forhandlingerne om Finansloven for 2024. Det meddeler politisk ordfører, Pelle Dragsted og beskæftigelsesordfører, Victoria Velásquez.

Pelle Dragsted, politisk ordfører:

  • Regeringens finanslov efterlader et kæmpe hul i vores velfærd. Lige nu er kommuner og regioner tvunget til at fyre sygeplejersker og sosu’er. Ældre mennesker får frataget deres hjemmehjælp og mennesker med handicap og deres familier svigtes. Men regeringen har holdt stædigt fast i at prioritere skattelettelser til velhavende danskere fremfor at sikre en tryg velfærd.
  • Vi har forsøgt at presse regeringen til det sidste. Men der er desværre ikke nogen vilje til at tage ansvar for velfærden og borgernes tryghed.

 

Victoria Velásquez, beskæftigelsesordfører:

  • Før valget aftalte vi med socialdemokraterne, at forbedre seniorpensionen for de allermest nedslidte lønmodtagere. Det løber Socialdemokratiet endegyldigt fra med denne her aftale. Det er stålblå politik at angribe de nedslidte, og det bliver ikke med Enhedslistens mandater.

I Enhedslisten vil vi meget gerne være med i aftalen om finansloven, og vi har virkelig bestræbt os på at byde konstruktivt ind, men når regeringen insisterer på at smække døren i ansigtet på de nedslidte, så bliver vi nødt til at sige tak for nu.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer