— Udland

Enhedslisten klar med ny sanktionspakke: Danmark skal sætte Israel stolen for døren

Alt for længe har den danske regering set den anden vej og ladet Netanyahus regering fortsætte sin vanvittige krig i Gaza. Ord har ingen effekt på Netanyahu-regeringen. Der er brug for handling. Derfor fremsætter Enhedslisten nu tre forslag i en ny sanktionspakke, der skal lægge massivt pres på Israel for at stoppe krigshandlingerne i Gaza.

Enhedslisten stiller tre beslutningsforslag, der alle skal behandles tirsdag d. 16. april.

Indfør økonomiske sanktioner mod Israel

Enhedslistens udenrigsordfører Trine Pertou Mach siger:

  • Hver eneste dag er medierne fulde af beretninger om det israelske militærs drab på uskyldige civile i det, Israel selv betegner som ”selvforsvar”. Krigsførelsen mod Gaza er massiv og ude af proportioner, og de uforholdsmæssigt mange civile dræbte gør det svært at nå til anden konklusion end krigsforbrydelser.
  • Ingen anden stat ville få lov at gøre, hvad Israel gør, uden at blive mødt med hård fordømmelse og reaktioner. Når stater forbryder sig så voldsomt mod folkeretten og når undertrykkende regimer skal påvirkes, så er økonomiske sanktioner et oplagt redskab. Historisk ved vi, at sanktioner var med til at vælte apartheidregimet i Sydafrika for tre årtier siden. Derfor beder vi regeringen forholde sig til, hvilke sanktioner der kan bruges til at presse den israelske regering til at overholde international lov.

 

Stop al dansk våbenhandel med Israel

Enhedslistens udenrigsordfører Trine Pertou Mach siger:

  • Vi skal forhindre, at krigsforbrydelser begås med danske våben eller våbendele. Det kan gøre Danmark medansvarlig for de krigsforbrydelser, der finder sted og for det mulige folkedrab, som Israel står anklaget for i Haag.
  • Hver eneste krone, Danmark køber israelske våben for, bidrager til krigsforbrydelserne i Gaza og til at opretholde den ulovlige besættelse, muliggøre de utallige bosættelser på Vestbredden og opretholde undertrykkelsessystemet mod palæstinenserne. Det skal stoppes.

 

Anerkend Palæstina som selvstændig og suveræn stat indenfor 1967-grænserne

Enhedslistens udenrigsordfører Trine Pertou Mach siger:

  • Det er på høje tid, at Danmark anerkender Palæstina som selvstændig og suveræn stat. Det er ikke mindst et vigtigt signal til den højreekstreme regering i Israel, der har afvist palæstinensernes ret til egen stat, at vi ikke vil acceptere den fortsatte undertrykkelse og besættelse men insisterer på palæstinensernes ret til frihed og selvbestemmelse.

Forslaget om anerkendelse af Palæstina som selvstændig stat er stillet sammen med SF, Alternativet og De Radikale.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer