Mere retfærdighed mindre grådighed

De rige har mere end nok. Det er på tide, at EU sætter foden ned overfor den spekulative finanselite, der tjener penge på bekostning af velfærden og gemmer deres milliarder i skattely.

Uligheden stiger med rekordfart i både Danmark og Europa. Rigtig mange mennesker har svært ved at få enderne til at mødes, og samtidig skovler grådige virksomheder milliardstore overskud ned i foret – ofte uden at betale skat af dem.

“Det kan ikke være rigtigt, at den rigeste ene procent skal sidde på så kæmpestor en del af Europas rigdom

Danmark går hvert år glip af fem milliarder kroner i skatteindtægter, fordi multinationale selskaber gemmer deres penge i skattely. De penge kunne være brugt på flere sosu’er i ældreplejen eller til at sætte skub i den grønne omstilling.

Vi kan sagtens vælge en anden vej
Men sådan behøver det ikke at være. Det er nemlig et politisk valg, om vi vil finde os i det, eller om vi vil vælge en anden vej. I Enhedslisten mener vi, at der er brug for et parti i EU, som står på almindelige menneskers side og sætter deres liv og tryghed i centrum.

Vores løsninger er klare: Stop social dumping, sortlist alle lande, der giver virksomheder skattely, stands bankernes og energispekulanternes grådighed og straf økonomisk kriminalitet, så det kan mærkes.

Du kan læse meget mere i vores EU-valgprogram om, hvordan vi vil bekæmpe ulighed i EU.

Det vil enhedslisten

  • Beskytte borgerne mod bankernes og energispekulanternes grådighed
  • Bekæmpe skattely og bruge pengene på velfærd
  • Have fair og ordentlige løn- og arbejdsvilkår
Scroll to Top