Trafik

Afgiftsfrihed på elbiler samt bedre og billigere kollektiv trafik, ikke mindst i provinsen, skal gøre det lettere at komme omkring på en klimavenlig måde.

Bedre og billigere alternativer til biler

Gennem de sidste 40 år er det blevet markant dyrere at tage tog eller bus og tilsvarende mere fordelagtigt at have egen bil. Konsekvenserne er forurening, dyr vedligeholdelse af veje og svære kår for de mennesker, der ikke har råd til bil. Derfor vil Enhedslisten indføre hurtigere og billigere togforbindelser over hele landet og letbaner og supercykelstier i byerne.

Gode forbindelser i provinsen

Især i provinsen er bilen ofte uundværlig, fordi der er for langt mellem busserne. Derfor skal det være en økonomisk prioritet at indføre mere fleksible løsninger på landet. Flere steder eksperimenterer man med at erstatte tomme rutebusser med gratis individuel transport efter behov. De løsninger skal udbygges, og det kræver støttekroner fra staten.

Grønne biler og delebiler

I byerne, hvor den kollektive trafik er velfungerende, kan de resterende behov i høj grad dækkes af delebiler. Det vil samtidig give mindre trængsel. Biler over hele landet skal desuden være så miljøvenlige som muligt. Konkret foreslår Enhedslisten, at vi fremmer transport med el, brint og hybridløsninger efter norsk forbillede. Og at vi målretter fradrag til reelt grønne biler i stedet for at benytte så gamle miljøstandarder, at selv de mest benzinslugende biler belønnes.

Alle politikområder
Ø
X