Per Clausen

JEG ER PÅ DIN SIDE I EUROPA

De superrige kører på frihjul, kæmpestore virksomheder og lobbyister får lov at ødelægge klimaet og magtfulde højreradikale kræfter træder på menneskerettighederne.

Der er brug for politikere, der kæmper imod og står på din side. Nu er det almindelige menneskers tur.

“Vi skal have en retfærdig, grøn omstilling, der skaber masser af nye arbejdspladser. De rigeste og største forurenere skal betale”

Jeg har set verden fra Folketingets talerstol og fra fabriksgulvet. Min hjertesag har altid været at efterlade en klode i god stand til vores børn og unge. Altid har opgaven været den samme: Vi skal gøre os fri af sort energi og løse klimakrisen.

Jeg har både lavet biler i Sverige, haft mit eget vaskeri og stået på ølkassen som fagforeningsformand. Derfor vil jeg sikre gode, trygge jobs og bekæmpe social dumping. Desuden kæmper jeg for, at alle lande i EU skal løfte ansvaret solidarisk for at hjælpe mennesker på flugt.

Vi skal møde dem, der kommer til Europa, med respekt og empati, og undgå at lukke os om os selv.

LÆR MIG LIDT BEDRE AT KENDE
Jeg blev i 2005 valgt til Folketinget for Enhedslisten og var en del af folketingsgruppen i 10 år. I dag er jeg rådmand i Aalborg kommune.

Jeg er formet af fagbevægelsen og Aalborg. Først som fabriksarbejder, fagforeningsaktivist og universitetsstuderende. Siden som værtshusejer, fagforeningsformand og af mit politiske arbejde.

Og selvom jeg har boet mange forskellige steder, vender jeg altid tilbage til Aalborg. Til mine venner og til mit kolonihavehus. Der er der, min verden udspringer fra.

Men jeg ved, at verden er stor, og at de store udfordringer – klimakrisen, dårlige arbejdsvilkår og manglende menneskerettigheder – løses i EU.

Mine mærkesager

  • Brug pengene på grøn omstilling – ikke på fossile brændstoffer og industrilandbrug
  • Bekæmp social dumping og luk skattely
  • Forsvar menneskerettighederne og beskyt flygtninge
Scroll to Top