Ændringer i uddannelsesloftet er en sejr for de studerende

Aftalepartierne bag det udskældte uddannelsesloft lemper nu reglerne for dobbeltuddannelse. Enhedslistens politiske ordfører kalder det en stor sejr for de studerende, men påpeger også, at loftet stadig vil ramme rigtig mange, der forhindres i at uddanne sig.

Pernille Skipper udtaler:

– Fra Enhedslistens side vil vi gerne ønske de studerende et stort tillykke. Det er en kæmpe sejr, at regeringen, S og DF nu er blevet presset til at lempe deres katastrofale uddannelsesloft. Rigtig mange har knoklet, protesteret, samlet underskrifter og ligget i protester foran Christiansborg. Det har nu båret frugt.

– Men uddannelsesloftet er ikke fjernet, og det er en katastrofe for uddannelsessystemet. Den studerende skal have mulighed for at vælge om, hvis man er endt på et studie, som man finder ud af, at man ikke kan lide, eller ikke er god til. For eksempel skal man da som pædagog kunne blive folkeskolelærer, hvis man er bedre til det. Og vi får da intet ud af, at sygeplejersken, der ønsker at blive læge, skal vente i seks år, før vedkommende kan komme ind på sit drømmestudie.

– Uddannelsesloftet er for dumt. Vi har brug for flere mennesker i uddannelse, ikke færre. Og rigtig mange studerende vil blive ramt og ende på studiet og i job, som de enten ikke er glade for eller måske ikke er gode til. Det kan de ikke være tjent med, og det hjælper altså ikke fællesskabet og samfundet som helhed.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer