EL: Ufatteligt, at Dansk Folkeparti fortsat har tillid til Esben Lunde

Nye afsløringer viser, at Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen gentagne gange talte usandt på fredagens samråd i Folketinget. På samrådet kom det frem, at oplysninger om indsatser mod de såkaldte ”kvotekonger” i dansk fiskeri er blevet tilbageholdt for Folketinget. Partierne bag fiskeripakken har flere gange efterlyst de mest slagkraftige forslag til at sætte ind mod kvotekonger og har efterspurgt løsninger fra styrelsen. Ministeren svarede på samrådet flere gange, at Landbrugs- og Fiskeristyrelsens bedste bud var, at kvotekongerne en gang om året skal underskrive en erklæring om, at de følger reglerne for fiskeriet. Derfor var det, det eneste forslag han har forelagt for Folketinget. I dag kan Berlingske imidlertid afsløre, at styrelsen gav den stik modsatte indstilling, nemlig at de ikke vurderede at tro- og love erklæringer ville virke overhovedet.

Fiskeriordfører Søren Egge Rasmussen udtaler:

“Esben Lunde har tilsyneladende både tilbageholdt information for Folketinget og løjet på et samråd gentagne gange. Det er ekstremt alvorligt, og det er ærlig talt helt ubegribeligt for mig, hvordan Dansk Folkeparti fortsat kan have tillid til ministeren. Dansk Folkeparti må trække stikket på ham nu, det er et grundlæggende demokratisk problem, hvis de lader en minister fortsætter, der både har løjet og tilbageholdt oplysninger for Folketinget”.

“Hvis det var Enhedsliste, der var støtteparti for regeringen var ministeren fyret nu. Jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, hvilken forklaring fra Esben Lunde, der kan retfærdiggøre, det han har gjort her”.

“Enhedslisten glæder sig over, at en stor buket af initiativer mod kvotekonger nu er kommet frem og ser frem til at drøfte forslagene med forligskredsen. Men hele dette hændelsesforløb viser, at regeringen er langt mere optaget af at beskytte de stenrige kvotekonger end at hjælpe det danske fiskeri og skabe arbejdspladser. Derfor bør dette hændelsesforløb helt udelukke, at regeringen skal have lov til at tilslutte sig fiskeriaftalen”.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer