Aftale om elbiler er uambitiøs

Lapperier og uambitiøst.
Sådan udtrykker transportordfører fra Enhedslisten, Henning Hyllested, sig om den tillægsaftale, som regeringen netop har indgået med S og Rad.

Henning Hyllested fortsætter:

»Aftalen fra oktober 2015 om at udfase (registrerings)afgiftsfritagelsen for elbiler var en ren katastrofe. Salget af elbiler er siden gået fuldstændigt i stå. Som forudsagt af bl.a. Enhedslisten, da vi trak os fra forhandlingerne!«

»Den nye tillægsaftale retter ikke op på dette forhold. Det er lapperi på en aftale, som aldrig skulle have været lavet. Udfasningen af afgiftsfritagelsen for elbiler bliver ikke afskaffet, men blot udskudt. Derfor vender problemet tilbage – senest i 2018.«

»Regeringen, S og Rad. er nødt til at indse, at udbredelsen af elbiler – som led i den grønne omstilling af transportsektoren – kræver politisk medvind. Dvs. at staten skal medvirke til at løbe udbredelsen af elbiler i gang. Se til Norge, hvor en række afgiftslempelser og momsfritagelse har medført, at elbiler er langt mere udbredte, end i Danmark, hvor vi nærmest befinder os på u-landsniveau i sammenligning. 100.000 elbiler i Norge på nuværende tidspunkt!«

»En målsætning om 5.000 solgte elbiler i Danmark de næste to år er uambitiøst i sammenligning! Afgiftsfritagelsen skal genindføres, indtil elbiler kan klare sig på markedsvilkår. Det vil være et vægtigt bidrag til den grønne og højst tiltrængte omstilling af transportsektoren.«

Flere nyheder