Ja-siden vildledte befolkningen om Europol-aftale

Op til folkeafstemningen om retsforbeholdet d.3 december fremførte en række politikere på Ja-siden, at det ville tage årevis for Danmark at forhandle en aftale med Europol, hvis danskerne stemte nej til afskaffelse af forbeholdet.

I mellemtiden ville Danmark stå helt uden for samarbejdet. Andre mente, at en samarbejdsaftale med Europol var helt umuligt og Danmark derfor ville ryge helt ud af Europol-samarbejdet i tilfældet af et nej.

Den kommende indgåelse af en mellemstatslig aftale mellem Danmark og EU, der sikrer et forsat samarbejde mellem Europol og Danmark, viser at Ja-partierne tog grueligt fejl. Det får nu Enhedslisten til at kritisere Ja-partierne for at forsøge at vildlede befolkningen.

Enhedslistens EU-ordfører, Søren Søndergaard udtaler,

“Det er på mange måder en god dag i dag. Danmark har fået en mellemstatslig aftale med Europol, som betyder, at vi som hidtil kan forsætte vores operationelle samarbejde med politimyndigheder i de andre EU-lande i den vigtige kamp mod grænseoverskridende kriminalitet. Og samtidig kan vi bevare vores retsforbehold og på den måde værne om vores demokrati og retssikkerhed”.

“Det forhold, at Danmark nu indgår en samarbejdsaftale med Europol, står i skærende kontrast til, hvad Ja-partierne forsøgte at bilde befolkningen ind op til folkeafstemningen d. 3 december, hvor de gang på gang hævdede, at ville være helt umuligt for Danmark at få en sådan aftale”.

“Når vi i Enhedslisten pegede på muligheden for at søge en parallelaftale om Europol, blev vi af Ja-partierne beskyldt for at vildlede befolkningen. Men i virkeligheden ved vi nu, at det var ja-siden som vildledte befolkningen, når de sagde, at Danmark ville ryge ud af Europol og ende som et paradis for Europas kriminelle, hvis danskerne stemte nej til at afskaffe retsforbeholdet. Der er mange, som må have meget røde ører i dag”.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer