EL om aftale mod skattely: Et gok i nøden på velfærdsnasserne

Alle Folketingets partier har her til eftermiddag indgået en aftale om bekæmpelse af skattely. Aftalen betyder en øget bevilling til SKAT’s arbejde mod skattely. Samtidig indebærer aftalen, at der i slutningen af 2018 skal forhandles yderligere initiativer. Initiativerne er blandt andre at styrke det offentliges mulighed for at fravælge virksomheder i skattely samt at stramme kursen overfor de rådgivere, der for eksempel hjælper rige mennesker med at gemme deres penge ulovligt i skattely.

Rune Lund, Enhedslistens skatteordfører, siger:

  • Det er en stor dag i dag. Enhedslisten rejste for år tilbage diskussionen om virksomheder, der ikke betaler skat. I dag har hele Folketinget vedtaget en aftale mod skattely. Dagen i dag viser, at det nytter at kæmpe, og at det lange, seje træk virker.
  • Aftalen er et gok i nøden på alle dem, der nasser på vores velfærdssamfund ved at placere penge i skattely. Aftalen vil betyde flere penge til velfærdskassen, fordi kontrolmedarbejderne i SKAT tjener deres egen løn ind mange gange.
  • Jeg havde gerne set, at vi havde brugt en endnu større kølle ved at tilføre endnu flere midler til SKAT, men aftalen er uden tvivl et klart fremskridt.
  • Finansieringen er helt i top. Pengene tages fra store virksomheders muligheder for at køre den ene testsag mod skat efter den anden – og pengene bruges til at bekæmpe skattely. En mere ideel finansiering er svær at forestille sig. Det er oven i købet, i forhandlingerne, lykkedes at få regeringen til at afsætte flere penge, end den oprindeligt havde lagt op til.
Alle nyheder