Tungt ansvar på DONG-partierne

Rigsrevisionen har netop præsenteret sin beretning om DONG-sagen, som blev igangsat på baggrund af en henvendelse fra Enhedslistens tidligere folketingsmedlem Frank Aaen.

Både den socialdemokratiske regering, og den efterfølgende venstre-regering har stædigt fastholdt, at der ikke var begået nogen fejl, da man lod den berygtede kapitalfond Goldman Sachs købe sig ind i DONG.

Men Rigsrevisionen er ikke enig, og kritiserer i sin beretning finansministeriet hårdt for ikke at leve op til god forvaltningsskik, og for at beslutningsgrundlaget for kapitaludvidelsen var ufuldstændigt.

Pelle Dragsted siger om beretningen:

– Det er meget hårde ord fra statsrevisorerne. Og det er dybt bekymrende, at finansministeriet ikke kan redegøre for centrale dele af forløbet.

– Det her er en meget alvorlig begmand til Bjarne Corydon. Men i lige så høj grad til de andre partier, der stod bag aftalen – fra SF til De konservative. De har ganske enkelt svigtet deres ansvar i denne her sag.

– Det er ikke mindst trist, fordi den daværende S- R-SF-regering var advaret. De havde muligheden for at bremse salget, men tromlede bare frem, i stedet for at lytte til kritikken og protesterne fra store dele af befolkningen.

– De fejl, der er begået er jo desværre ikke mulige at rette op på.  Men vi må som et minimum sikre, at det her aldrig mere gentager sig. Der skal sikres mere åbenhed og demokratisk debat – og gerne en folkeafstemning – hvis der er tale om salg af central offentlig ejendom.

Flere nyheder