EL: Pensionsudspil løser ikke problemet for almindelige lønmodtagere

Regeringen har tirsdag fremlagt et pensionsforslag. Det vil sende milliarder til et generelt fradrag på pensionsindbetalinger, men løser ikke problemet for de LO-lønmodtagere, som bliver ramt af modregning for pensionsordninger i mellemklassen. Og så er forslaget gift for flygtninge og kontanthjælpsmodtagere ifølge Pernille Skipper, politisk ordfører for Enhedslisten.

 

Pernille Skipper siger: 

  • Vi skal have løst det problem, at almindelige lønmodtagere med en arbejdsmarkedspension bliver udsat for så hård en modregning i pensionstillægget, at det ikke kan betale sig at spare op til pensionen. Det gør vi bedst ved at lempe reglerne for modregning for de indkomstgrupper. Desværre lægger regeringen op til en utilstrækkelig lempelse af reglerne for aldersopsparing samt at sende et par milliarder til et generelt fradrag for pensionsindbetalinger. Det vil også gavne velhavere med kæmpe pensionsordninger, som aldrig har været i nærheden af at kunne få pensionstillægget.
  • Det er dybt forkasteligt, at regeringen vil tvinge folk på overførselsindkomst til at opspare til pension. Først laver man et kontanthjælpsloft, hvorefter man så oven i købet vil tvinge disse mennesker til at spare op af de få penge, de har tilbage til at betale husleje, mad og medicin for. Det svarer til at plukke håret af en skaldet. Vi er enige i, at man skal sørge for, at der også er en ordentlig pension til de folk, der i længere perioder ikke er på arbejdsmarkedet, men så må vi som solidarisk fællesskab gå ind og lægge pensionsopsparingen oven i og ikke bare tage den ud af den meget lille indkomst, de har.
  • Flygtninge, indvandrere og folk, der har arbejdet i udlandet, bliver ramt af, at opholdskravet bliver strammet meget markant. Hvis man har været ude af landet i mere end fem år, mister man retten til fuld folkepension. Vi risikerer at ende med et pjalteproletariat af ældre flygtninge, der ikke har til dagen og vejen.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer