Lange ventetid gør arbejdsskadede endnu sygere

Ventetiden for sagsbehandling af sager om arbejdsskader stiger for fjerde år i træk. En del af forklaringen er efterslæb af gamle sager. Ministeren vil indkalde til forhandlinger om nye regler efter sommeren.

Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, siger:

  • Det er ganske uholdbart at ventetiden på en afgørelse stiger fra 6 måneder i 2014 til 10 måneder i første kvartal i år – trods tilbagevendende advarsler. Der er tale om gennemsnits-tal. Det betyder, at nogle skadede må vente meget længere.
  • Hertil kommer, at regeringen har pålagt Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) at udflytte medarbejdere til Haderslev og Vordingborg. Det koster ressourcer, og dygtige sagsbehandlere har forladt AES, hvilket har forlænget ventetiderne.
  • Ministeren må omgående reagere ved at sikre de nødvendige ressourcer til at nedbringe ventetiden. Jo længere ventetid, der er på en afgørelse om en arbejdsskade, des større risiko er der for, at den skadede ikke vender tilbage til arbejdspladsen.
  • Der er al mulig grund til med det samme at indkalde ordførerne for at drøfte den alvorlige situation – inden Folketinget om en måned går på ferie. Det er uden mening at vente flere måneder.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer