Enhedslisten kalder finansminister i samråd om talfusk

Regeringen har fusket med de oplysninger om fordelingsvirkninger, som de har givet medier og offentlighed. Sådan lyder det fra Enhedslistens finansordfører, Pelle Dragsted, som nu indkalder finansministeren i samråd.

Pelle Dragsted kritiserer stærkt, at regeringen har givet tal og udarbejdet en grafik til medierne, som skulle redegøre for skatteudspillets betydning for forskellige indkomstgrupper, men som udelader konsekvenserne af vigtige dele af skatteudspillets virkninger. Dermed fremstilles udspillet mindre skævt, end det i virkeligheden er.

– Jeg er faktisk målløs over, at regeringen kan fuske med de tal, de giver til offentligheden og medierne på denne her måde. Tallene gengives nu overalt i medierne, men er jo decideret fejlagtige, fordi de udelader virkningen af fx afskaffelsen af beskatningen på fri telefon.

– Udeladelserne betyder, at de tal, der nu fremgår i stort set alle medier, simpelthen er i strid med sandheden, fordi de ikke tegner de fuldstændige billede af hvordan virkningen af skatteudspillet vil være.  Havde man fx indregnet effekten af afskaffelsen af beskatningen af Fri Telefon, havde man fået et andet resultat, da langt færre HK´ere får glæde af det end direktører.

– Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at regeringen spreder forkerte tal til offentligheden, og indkalder derfor nu ministeren i samråd i sagen.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer