Regeringens plan vil betyde flere konkurser i ældreplejen

Ifølge Tv2 vil regeringen forpligte kommunerne til at lave en beredskabsplan i tilfælde af, at private hjemmeplejefirmaer går konkurs. Samtidigt skal loven forpligte kommunerne til at stille krav om, at de private firmaer leverer en bankgaranti. Enhedslisten deltager i forhandlingerne om forebyggelse af konkurser i hjemmeplejen, som starter den 7. september.

Enhedslistens ældreordfører Stine Brix:

  • Regeringens plan forebygger ikke konkurser. Det er alene initiativer, som kan hjælpe, når skaden allerede er sket. Hvis ikke regeringen har mere i skuffen, end det de har præsenteret i dag, så vil deres plan betyde, at vi kommer til at se flere konkurser i hjemmeplejen. Det synes jeg er under al kritik. Konkurserne er ikke bare økonomisk skadelige for kommunerne. Også ældre og medarbejdere rammes, når en privat hjemmeplejevirksomhed lukker og slukker.
  • Så længe regeringen holder fast i, at kommunerne skal tvinges til at privatisere hjemmeplejen, så vil vi se konkurser. Derfor mener jeg, det ville være langt bedre at lade det være op til kommunerne selv om, man ønsker at løbe den risiko at bruge private firmaer i hjemmeplejen. Det er også sådan loven er skruet sammen i Norge og Sverige.
  • Vi har selv stillet forslag om, at kommunerne skal forpligtes til at stille krav til virksomhederne. Bankgaranti og beredskabsplan er vigtige, men langt fra nok. Regeringen forholder sig for eksempel slet ikke til, at vi i mange private hjemmeplejefirmaer ser systematisk dumping af medarbejdernes løn, arbejdsvilkår og uddannelse. Derfor skal der også være krav om, at firmaerne opererer på lige vilkår med kommunerne.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo