EL: Miljøet er taberen i aftalen om registreringsafgift

Der er tale om en historisk stor nedsættelse af registreringsafgiften i den aftale, som regeringen har indgået med DF. De miljømæssige og sikkerhedsmæssige aspekter i aftalen er uklare.

Henning Hyllested, transportordfører for Enhedslisten, siger;

  • DF har bøjet sig for regeringens krav om en kraftig nedsættelse af registreringsafgiften. Det får som konsekvens, at vi sender mange flere biler på gaden. Til skade for miljø og klima. Samtidig med, at trængslen forøges.
  • Jeg tvivler på, at de miljømæssige tiltag, der også ligger i aftalen, men som vi endnu har til gode at se, kan kompensere for de negative miljømæssige og klimamæssige konsekvenser af endnu flere biler.
  • Ærgerligt, at DF forspildte chancen for at lave den helt rigtige aftale, hvor det er bilens sikkerhedsmæssige og miljømæssige egenskaber, der bestemmer prisen. Den kunne de have fået sammen med os andre, der var enige i DF’s udgangspunkt.
  •  Samtidig blev chancen for en større omlægning af bilafgiftssystemet forspildt. Til skade for branchen, der nu må se frem til, at registreringsafgiften kommer i spil igen inden for en kort årrække.
  • Dertil skal lægges, at aftalen omfatter udvidelse af motorvejen på Vestfyn med et tredje spor, samt en gradvis nedsættelse af taksterne på Storebælt. Endnu flere biler!
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer