Enhedslisten indkalder udenrigsministeren i samråd om Catalonien

Efter begivenhederne i Catalonien, hvor spansk politi med anvendelse af voldsom fysisk magt, har angrebet og lukket flere stemmesteder, indkalder Enhedslisten nu udenrigsminister Anders Samuelsen i samråd.

 På samrådet skal udenrigsministeren forklare, hvordan han ser på de spanske myndigheders handlinger, såsom indgreb i presse- og ytringsfriheden og volden mod de catalanske vælgere.

 Enhedslistens Pelle Dragsted, der deltager som international observatør ved folkeafstemningen udtaler:

  •  Det er meget voldsomt at opleve de spanske myndigheders fremfærd hernede. Både deres indgreb i ytrings- og pressefriheden, men også senest de voldelige overgreb på vælgere, der helt fredeligt ønsker at stemme. Jeg så en ældre mand, der var blevet ramt af en gummikugle.
  • Det er virkelig trist at opleve sådan en fremfærd fra myndighederne her midt i Europa. Jeg kan godt forstå, at mange catalanere føler, at deres grundlæggende menneskerettigheder krænkes. Derfor indkalder vi nu udenrigsministeren i samråd for at høre, hvad han mener om udviklingen.

I 2015 vedtog et bredt flertal i folketinget, på initiativ fra Enhedslisten, en erklæring der opfordrede den spanske regering til at indgå i dialog om catalansk uafhængighed.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer