Enhedslisten: Hemmelig plan er dødsstødet til posten

Dødsstødet til det danske postvæsen. Så voldsom er konsekvensen, hvis den plan for Postnord Danmark, som DR har afsløret, bliver ført ud i livet. Det mener Henning Hyllested, postordfører for Enhedslisten.

Henning Hyllested, postordfører for Enhedslisten, siger:

  •  Den hemmelige plan, som DR har fået fingre i, vil overlade næsten al postbefordring i Danmark til markedet. Men postomdeling er en vigtig del af vores infrastruktur, som vi skal holde på fællesskabets hænder. I stedet for at erkende, at et postvæsen af høj kvalitet med daglig udbringning af breve og pakker, kræver statslig tilskud, når brevmængden falder, går anbefalingerne til regeringen desværre den modsatte vej.
  • Det skal ikke undre, hvis regeringen benytter sig af problemerne i Postnord til – igen, igen – at sælge ud af fællesskabets værdier til de hellige markedskræfter. I Enhedslisten foreslår vi derimod, at befordringspligten opretholdes som i dag for breve op til 2 kg og pakker op til 20 kg med udbringning 5-6 dage om ugen – evt. ved brug af de såkaldte landsbypedeller, som vi i Enhedslisten har foreslået. Og at den del af virksomheden, som er omfattet af befordringspligten og modtager statstilskud, udskilles fra den øvrige transport- og logistikvirksomhed, som Postnord udøver – med vandtætte skotter imellem.
  • Markedet kan ikke løse opgaven med at distribuere post til alle afkroge af landet. Det vil betyde højere priser for at sende og modtage breve og pakker i vores yderområder – nogle steder vil det formentlig slet ikke kunne lade sig gøre. Det er den gale vej at gå, hvis vi vil have et Danmark, der hænger bedre sammen.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer