EL: Hundredevis af millioner spildes på test i folkeskolen

Staten har brugt 285 millioner kr. på de nationale test i folkeskolen og Danmarks deltagelse i PISA-testene. Det viser et svar fra undervisningsministeren til Enhedslistens undervisningsordfører, Jakob Sølvhøj, der mener, at de penge er givet ualmindelig dårligt ud. Der er massiv kritik af de nationale test fra både lærere og forskere, der mener, at testene er med til at skævvride målet med undervisning, fordi de fremmer en teach-to-the-test kultur. Der er tilsvarende en udbredt kritik af PISA-testene. Enhedslisten fremlægger nu forslag i Folketinget om at afskaffe testene.

Jakob Sølvhøj udtaler :

  • Det er en voldsom regning, der skal betales for test i Folkeskolen, der ifølge mange forskere både giver misvisende resultater og indvirker direkte negativt på folkeskolens undervisning. Foreløbig har staten brugt 285 millioner på formålet og dertil kommer de kommunale omkostninger og lærernes store tidsforbrug.
  • Mere og mere tyder på, at de nationale test er direkte til skade for folkeskolens undervisning. Testene kan efter alt at dømme ikke anvendes som et pædagogisk redskab af lærerne. Tværtimod er de med til at skævvride undervisningen, fordi den risikerer at rette sig alt for meget mod forberedelse til testene og dermed flytter fokus væk fra folkeskolens brede formål.
  • Det er på tide, at den massive kritik af de nationale test og Danmarks deltagelse i PISA får politiske konsekvenser. Vi skal ikke blive ved med at poste millioner af kroner i test, der i bedste fald er overflødige og i værste fald er til direkte skade for undervisningen i folkeskolen. Derfor fremlægger Enhedslisten nu forslag om at afskaffe de nationale test og droppe Danmarks deltagelse i PISA-testene.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer