EL: Uacceptabelt at syge og ældre skal betale for flere ansatte i SKAT

Enhedslisten er ude af forhandlingerne om at tilføre SKAT ca. 120 mio. kr. om året til skattekontrollen de næste fire år i form af en midlertidig ekstrabevilling. Årsagen til Enhedslistens exit er, at regeringen ønsker at ca. 15 mio. kr. af finansieringen skal komme ved at forringe kørselsordninger for blandt andet syge og ældre mennesker, der skal transporteres til genoptræning. Enhedslisten har i forhandlingerne kæmpet for anden finansiering, men det er blevet afvist. Det er et fremskridt at ansætte flere, men finansieringen er uacceptabel. Derfor er Enhedslisten ikke med i denne aftale.

 Rune Lund, skatteordfører for Enhedslisten, siger:

  • Vi har et kæmpe behov for at ansætte flere i SKAT, efter at skiftende regeringen i mange år har sparet SKAT i stykker. Men hvorfor skal det være syge og ældre mennesker, der skal til genoptræning, der skal betale regningen. Det er ubegribeligt og decideret usmageligt.
  • Det er i det hele taget absurd at tale om, at der er brug for finansiering, når vi ved, at de nye kontrolmedarbejdere kommer til at tjene deres egen løn ind mange gange. Der giver jo flere, og ikke færre, penge at ansætte ekstra folk i SKAT.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

 

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk

 

Jakob Legarth Sandorff
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 46 47

 

Simon Malte Olesen
Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88

 

Ludvig Goldschmidt Pedersen
Pressemedarbejder
E-mail: [email protected]
Tlf: +45 61 62 43 99

 

Morten Torbjørn Andersen
Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

 

Pressebilleder af kandidaterne 

Logo