DSB’s S-tog sendes i udbud. Som en tyv om natten…

Transportminister Ole Birk Olesen afholder her til formiddag pressemøde sammen med transportordførerne for regeringspartierne, DF og de Radikale. Her vil de, efter hvad man kan læse på Ritzau og Økonomisk Ugebrev, annoncere, at DSB’s S-tog i København sendes i udbud!

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, siger:

  • Det kommer som en tyv om natten og er et frontalt angreb på DSB. S-togs trafikken er således ualmindeligt veldrevet og ligger nr. 3 i en international sammenligning med lignende i andre lande. Det er samtidig en af DSB’s store indtægtskilder.
  • Det vil være en katastrofe, hvis S-togene privatiseres. Internationale erfaringer taler imod. Det bliver både dyrere og dårligere togdrift, når private skal ind og tjene penge på pendlerne og de rejsende. Selv Transportministeriets egen sektoranalyse peger på dette.
  • Og det er helt overflødigt. DSB har selv påpeget, at de med den nuværende drift kan køre uden statstilskud i 2030. Måske det er derfor, at ministeren og de borgerlige partier har fået så travlt! Ideologi alt sammen.
  • Titusindvis af københavnske pendlere og øvrige rejsende bliver malkekøer i transportministerens og partiernes korstog mod DSB.
  • Der vil samtidig være tale om et direkte kontraktbrud i kontrakten mellem DSB og Transportministeriet. Det 3. eller 4. af slagsen. Umuligt at drive virksomhed på de vilkår, men det er tilsyneladende blevet et mål i sig selv for at bane vej for udbud og privatiseringer!
  • Der er brug for en sammenhængende kollektiv trafik – ikke mindst i hovedstadsområdet. S-togene er rygraden i denne trafik og skal ikke være styret af kortsigtede profitmotiver, men af langsigtet planlægning og investeringer.

 

Alle nyheder