Enhedslisten vil lukke hul for borgmestre og andre politikeres eftervederlag

Borgmestre og andre politikere skal ikke kunne hæve eftervederlag samtidig med, at de får løn for et nyt job. Sådan lyder det fra medlem af Enhedslistens gruppeledelse, Rune Lund. Enhedslisten vil derfor fremsætte et forslag i folketinget, der indebærer, at politikere i folketinget, regioner og kommuner fremover vil blive fuldt modregnet i deres eftervederlag fra dag et, hvis de har andre indtægter.

Rune Lund siger:

  • Ingen politikere bør kunne modtage dobbelt løn. Vi skal effektivt have lukket det hul, der åbenbart er i reglerne i dag, så politikere fremover bliver modregnet i eftervederlaget, hvis de får løn fra et nyt job. Og reglerne skal selvfølgelig gælde alle politikere i både folketinget, regioner og kommuner.
  • Vi har tidligere haft held med at få presset de andre partier i folketinget til at få strammet reglerne for folketingsmedlemmer og ministre, så de ikke længere kan modtage dobbelt løn. Derfor tror jeg også på, at vi kan få et flertal med på at stramme reglerne yderligere. 
  • Vi vil – lige så snart folketinget åbner igen efter jul – fremsætte et beslutningsforslag i folketinget, som effektivt lukker hullet og indfører en regel om, at man som politiker ikke kan modtage dobbelt løn, men at man modregnes i sit eftervederlag, hvis man har andre indtægter.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer