EL om peberspray: Flere håndvåben skaber mere utryghed

Regeringen vil sammen med DF gøre det lovligt for personer over 18 år at have peberspray i eget hjem. Samtidig vil regeringen åbne op for, at enkeltpersoner i visse situationer kan få tilladelse til at bære peberspray i det offentlige rum.

Rune Lund, Enhedslistens retsordfører, siger:

  • Det er et fuldstændig uansvarligt forslag. Det bygger på en falsk præmis om, at flere våben skulle give mere tryghed. Danmark er et af de mest trygge lande i verden, blandt andet fordi vi har en stram våbenlovgivning, og det skal vi selvfølgelig blive ved med at have.
  • Denne lovliggørelse af peberspray kan føre til eskalering, mere vold og mere utryghed. Hvis indbrudstyve for eksempel ved, at der kan ligge peberspray i alle hjem, hvad for et våben vil de så overveje at tage med i stedet for? Pebersprayen kan også blive taget af indbrudstyven og brugt mod beboeren. Den kan også blive brugt i konflikter inden for hjemmet, for eksempel ægteskabelige konflikter, og børn kan få fat på den. Og ved indbrud i hjemmet kan den blive stjålet og brugt i andre sammenhænge.
  • Peberspray er ikke sådan en uskyldig ting, som kommer ud af en dåse. Det er et farligt våben, som for eksempel kan forårsage alvorlige læsioner på hornhinden. Vi skal ikke have en bevæbning af befolkningen med noget, som er et håndvåben. Det vil ikke skabe mere tryghed. Tværtimod vil det skabe mindre tryghed.
Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer