EL om afskaffelse af forældelsesfrister: En god dag for retfærdigheden

Regeringen har i dag givet efter for presset og bakker nu op om det forslag, som Enhedslisten og Dansk Folkeparti har stillet om at fjerne forældelsesfristen med bagudvirkende kraft i forhold erstatningskrav og godtgørelseskrav mod forvaltningsmyndigheder. Det betyder, at forældelsesfristen ikke mere vil kunne stå i vejen for, at for eksempel Godhavnsdrengene kan rejse sager.

 Rune Lund, Enhedslistens retsordfører, siger:

  • Det er en kæmpe sejr for de mennesker, der har oplevet fatale svigt og overgreb fra myndighedernes side. Nu kan de endelig rejse de sager, som de ellers har været afskåret fra at rejse på grund af forældelsesfristen.
  • Hvis vi ikke afskaffede forældelsesfristen med tilbagevirkende kraft, ville vi svigte alle de sager, der er hele grunden til diskussionen. Det er eksempelvis Godhavnsdrengene, som blev svigtet af den danske stat og udsat for psykisk terror, seksuelle overgreb og grov vold, mens de var anbragt på børnehjem i 60’erne og 70’erne, og som har kæmpet for en undskyldning i årevis. Men det er også nyere sager.
  • Børns Vilkår har mange eksempler på sager, hvor mennesker, der har været udsat for overgreb, i dag kæmper for at få erstatning. Nu er der givet en ekstra mulighed for, at disse mennesker kan opnå retfærdighed. Det er en god dag i dag for retfærdigheden og for dem, der har været udsat for overgreb på grund af myndighedernes fatale svigt.

 

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer