— Retspolitik,

Enhedslisten kalder Søren Pape i samråd om slettede Tibet-mails

Enhedslistens retsordfører Rosa Lund kalder nu justitsminister Søren Pape (K) i samråd i sagen om sletningen af københavnske politichefers e-mailkonti.

Rosa Lund udtaler:

– Jeg undrede mig, da Tibetkommissionen i december konkluderede, at det tilsyneladende skulle være to mellemledere i Københavns Politi, der på egen hånd havde taget initiativ til ordrer om at fratage Tibet-demonstranterne deres grundlovssikrede ytringsfrihed og forsamlingsfrihed under de kinesiske besøg i 2012, 2013 og 2014. Med DR Orienterings afsløring mandag af, at fem af politiets topchefer fik slettet deres e-mail-konti, inden Tibetkommissionen kunne få adgang til dem, har vi en mulig forklaring.

– Det skaber dyb mistillid til myndighederne, at vigtige e-mails kan være slettet i en kontroversiel sag, hvor nogle af vores helt centrale, grundlovssikrede rettigheder er på spil.

– Vi må til bunds i sagen. Derfor har jeg nu kaldt justitsminister Søren Pape i samråd i Retsudvalget. Jeg vil have en forklaring på, hvordan det kunne ske, at de her e-mails blev slettet. Og på, om ministeren vil foretage sig noget for at sikre, at noget lignende ikke sker i fremtiden.

Alle nyheder