— Socialpolitik, Udlændinge og integration

Ny ghettoaftale er et totalt svigt af udsatte børn

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er rystet over en ny aftale, der vil tvinge 1-årige i læringstilbud, fratage forældrene børnechecken, hvis barnet ikke bliver afleveret og øge straf for institutionslederne. Det er et total svigt af udsatte børn og en fornægtelse af fagkundskaben.

Pernille Skipper siger:

  • Jeg er rent faktisk rystet. For det første er det rent faktisk meget få børn i udsatte boligområder, der ikke kommer i institution. Det er ikke et større problem her, end andre steder. For det andet risikerer den her aftale at gøre det sværere at nå de familier, der ikke sender deres børn i institution og måske har sociale problemer.
  • At tvinge børn i institution, tvinge dem til at deltage i et ”læringstilbud” om danske mærkedage og ligefrem risikere at sende de børn ud i yderligere fattigdom ved at fratage forældrene børnechecken, hvis de ikke makker ret, er et svigt af udsatte børn. Børn på 1 år skal ikke i ”læringstilbud om danske mærkedage”. De skal være børn, lege og have omsorg fra dygtige pædagoger.
  • Jeg begriber ikke, at regeringen og Dansk Folkeparti, men i særlig grad socialdemokraterne, har valgt at presse udsatte forældrene og børn på pengepungen. Hvis man fratager forældrene børnechecken risikerer man at straffe børnene og sende dem ud i yderligere fattigdom, og det hjælper bestemt ikke på forældresamarbejdet, at institutionerne skal agere politibetjent og registrere børnenes tilstedeværelse.
  • Pædagoger, forskere og eksperter har advaret mod den har form for straf og tvang overfor udsatte børn og deres familier. Der er brug for samarbejde og opsøgende hjælp, og pædagogerne i institutioner med mange tosprogede eller udsatte børn har brug for flere kollegaer, ikke trusler om straf.
Alle nyheder