— Klima og energi

Enhedslisten med i energiaftale: Det bedste ved aftalen er, at et nyt flertal kan skrue ambitionerne op

Positivt, at det er lykkedes at rykke regeringen fra skatterabatter til mere grøn omstilling, men der skal langt flere indsatser til, hvis vi skal redde vores klode, lyder det fra Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, og klimaordfører Søren Egge Rasmussen.

Pernille Skipper siger:

  • Regeringen har måttet bøje sig langt. Regeringens udgangspunkt var, at de fleste penge skulle bruges på skatterabatter, og at pengene skulle tages fra velfærd eller reel grøn omstilling. Skatterabatterne fylder væsentligt mindre nu, og der er i stedet kommet flere tiltag, som reelt sætter skub i den grønne omstilling. Det har været vigtigt for Enhedslisten.
  • Aftalen er et skridt i den rigtige retning for den grønne omstilling, men vi er slet ikke i mål endnu. Der er brug for nye ambitiøse skridt, hvis vi skal redde vores klode. Ikke mindst inden for landbrug og transport, der stadig er store klimasyndere. Et nyt politisk flertal efter et valg skal skrue ambitionerne voldsomt op både på energiområdet og på alle de andre områder, der skal omstilles.

Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen, siger:

  • For Enhedslisten har det været afgørende at få forpligtende aftaler om at bygge mindst tre havvindmølleparker, hvor regeringen ellers havde lagt op til kun én. Desuden har vi haft særligt fokus på at få sat gang i det, vi tror, er det næste grønne eventyr, geotermi. At udnytte det varme vand, der ligger i undergrunden, vil kunne dække en betydelig del af vores varmeforbrug i fremtiden. Samtidig har vi fået reduceret støtten til biomasse, som ikke er reel vedvarende energi.

Læs aftalen her: https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2018/06/bredt-politisk-flertal-bag-en-ambitioes-og-groen-energiaftale

 

Alle nyheder