— Ligestilling, køn og seksualitet

Tag aldrig LGBTQ-rettigheder for givet

Enhedslisten er traditionen tro med, når Pride-paraden lørdag den 18. august går gennem København. For der er vigtige ligestillingssejre at fejre, men vi er ikke i mål endnu, fastslår politisk ordfører.

– Det har været en lang og sej kamp at nå dertil, hvor det overhovedet er muligt at fejre kærlighedens mangfoldighed med en åben gadefest, siger Pernille Skipper.

– Derfor er Priden ikke blot en fest, den er også en politisk manifestation. Den minder os om, at retten til at elske og leve, som man vil, aldrig må tages for givet.

Fokus på transpersoner og hadforbrydelser
Pernille Skipper påpeger, at i Danmark er vi især bagud i forhold til transpersoners rettigheder og i forhold til at bekæmpe hadforbrydelser. Netop de to områder har høj prioritet i Enhedslisten.

– I dag er der huller i lovgivningen, så overgreb på transkønnede slet ikke kan dømmes som hadforbrydelser! Det er dybt godnat. Selvfølgelig skal vi have det hul lukket, så kønsidentitet får samme plads i loven som for eksempel seksuel orientering.

Vær med til at sætte fokus på transpersoners rettigheder og kampen mod hadforbrydelser ved at dele en af billederne nedenfor.

Kom til queerfest med Enhedslisten
I forbindelse med Priden afholder Enhedslistens Queerudvalg i samarbejde med Enhedslisten København en række gratis arrangementer i hovedstadsområdet.

Landskontoret åbner for eksempel gården for folkekøkken og debat om “100 dages queer frigørelse”. Samme aften er der queerfest, hvor overskuddet doneres til LGBT Asylum.

Og så er der selvfølgelig mulighed for at følges med Enhedslisten til selve Priden, som starter foran Frederiksberg rådhus.

Læs om alle Enhedslistens Pride-arrangementer.

Alle nyheder
Ø
X
STØT enhedslisten
 
Pressekontakt

Du er altid velkommen til at ringe til Enhedslistens pressetelefon på +45 33 37 50 80

NB: Skoleelever henvises til 3337 5050 – og til vores hjemmeside til skoleelever her: www.elevernes.enhedslisten.dk


Simon Malte Olesen

Presserådgiver
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 42 88


Ida Trøiborg

Presserådgiver
E-mail: [email protected] 
Tlf: +45 61 62 56 13


Morten Torbjørn Andersen

Presse- og kommunikationschef
E-mail: [email protected]
Telefon: +45 61 62 54 74

Download: Logoer