— Miljø og fødevarer

Enhedslisten kalder statsministeren i samråd om forholdet til kvotekongerne

Information kan i dag afsløre, at kvotekongernes nytårskure, hvor statsminister Lars Løkke har deltaget, har haft til formål systematisk at påvirke regeringens fiskeripolitik, og at statsministeren har kvitteret med politiske løfter til arrangementerne. Det strider imod statsministerens udlægning af sagen på samråd i januar, hvor Løkke hævdede, han kun var tilstede som privatperson. Enhedslistens fiskeriordfører, Søren Egge Rasmussen er forarget, og indkalder på ny statsministeren i samråd om sagen.

Enhedslistens fiskeriordfører, Søren Egge Rasmussen udtaler:

– Lars Løkke Rasmussen har på flere samråd i Folketinget klart udtalt, at han ikke havde tætte relationer til kvotekongerne, og at hans deltagelse ved kvotekongernes torskegilder var som ”privat-Lars”. Men med de nye afsløringer fra Information pilles statsministerens argument om, at han blot var ’privat-Lars’ fuldstændigt fra hinanden, og det står helt klart, at nytårskurene har været systematisk planlagt i forhold til at påvirke regeringens fiskeripolitik, og at Løkke til arrangementerne endda har kvitteret med politiske løfter til kvotekongerne.

– Det er dybt problematisk, at vi har en statsminister, der tror han kan dække sig ind under at være ’privat-Lars’ i denne her sag, når han til de såkaldte torskegilder har svunget om sig med politiske løfter til kvotekongerne. Kvotekonger, som vi ved fra et utal af sager, har tætte relationer til flere Venstrepolitikere, og som i øvrigt er blevet stenrige på grund af regeringens politik. Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel og forvaltning af sit mandat som statsminister, og jeg indkalder derfor statsministeren i samråd.

Informations artikel kan læses her

Til sagen om kvotekonger er her et par artikler om Løkkes udtalelser på det seneste samråd i sagen, som er relevante at huske på nu:

Læs artiklen, hvor Løkke siger stol på mig her
Læs artiklen, hvor Løkke siger, at forholdet til kvotekongerne ikke er styrende for hans politik her
Læs artiklen, hvor Løkkes to personaer beskrives her

Alle nyheder